Workshop 'Tot op het bot!'

Workshop 'Tot op het bot!'

2023-06-18 om 13.30-15.30

Kennis- en Ynformaasjesintrum, Pypkedyk 4 Hegebeintum

Kinderworkshop in het kader van de Nationale Archeologiedagen

Dierenbotjes in Hegebeintum

Tijdens een archeologische opgraving wordt er van alles gevonden: oude munten en aardewerkscherven, maar vaak ook honderden botten van dieren. Een archeoloog kan allerlei informatie uit de botten halen: van welk dier een bot is, hoe oud het dier is geworden en hoe het dier dood is gegaan. Bovendien werden botten vaak door mensen gebruikt als grondstof, bijvoorbeeld om werktuigen en sieraden van te maken.
Op zondag 18 juni geeft archeoloog Johan van Gent (RAAP) een workshop. Hij laat zien wat een archeoloog met botten doet en daarna mag je zelf ook aan de slag met echte botten. Je mag uitzoeken welk bot bij welk dier hoort, en daarna gaan we een skelet in elkaar puzzelen. En als je zelf ook botten hebt gevonden, mag je die meenemen om te laten determineren!
De workshop is speciaal voor kinderen, maar volwassenen zijn natuurlijk ook welkom om te komen kijken Graag aanmelden ivm het maximaal aantal deelnemers.  Dit kan o.v.v. de naam van het kind/de kinderen, de leeftijd en het e-mailadres via het contactformulier op de website of met een e-mail naar info@terphegebeintum.nl.