Determinatie- en taxatiedag

Determinatie- en taxatiedag

2024-03-02 om 11.00-16.00

Terp Hegebeintum, Pypkedyk 4, Hegebeintum

Naar aanleiding van de hoge opkomst bij de Taxatie- en Determinatiedag in oktober, gaan we op veler verzoek nog een keer op herhaling. 
Ook nu bekijken archeoloog Evert Kramer en antiekkenner Luitzen Haak weer uw detectorvondsten, Marktplaatsontdekking, rommelmarktaankoop, veilingaankoop of erfstuk en geven u alle informatie waar zij over beschikken. Iedereen mag deze dag met zijn bijzondere vondsten komen om te horen wat het is, hoe oud het is, waar het vandaan komt en hoeveel het waard is. Of het nu gaat om metalen detectorvondsten, aardewerk, speelgoed, zilver, meubels, boeken of schilderijen, u bent van harte welkom! Per persoon kunt u maximaal 2 items laten zien. Gezien de onverwacht grote toeloop in oktober, werken we dit keer wél met tijdblokken. U kunt zich via de contactpagina van de website of ons e-mailadres info@terphegebeintum.nl aanmelden voor een tijdblok van eerste keus en een tijdblok van tweede keus. Per tijdblok kunnen er 10 bezoekers terecht. We verwachten dat er met name veel belangstelling is voor de ochtend, wilt u zeker zijn van een plek probeer dan voor zowel de ochtend als de middag een tijdblok aan te geven. U krijgt via de mail de bevestiging dat u bent ingeschreven voor een bepaald tijdblok. U kunt kiezen uit de volgende tijdblokken:
11.00-12.00 uur
12.00-12.45 uur
13.15 tot 14.00 uur
14.00 tot 15.00 uur
15.00-16.00 uur
Heeft u kleinere items dan verzoeken wij u vriendelijk om te parkeren op de bietenopslag aan de Harstawei, heeft u grotere objecten dan kunt u parkeren bij het Kennis- en Ynformaasjesintrum aan de Pypkedyk 4 in Hegebeintum.