Wisselexpositie voorjaar 2023: bijbelrestauratie

 

Dit voorjaar is de nieuwe wisselexpositie van Stichting Alde Fryske Tsjerken te zien met als thema 'Bijbelrestauratie'. De afgelopen jaren zijn er door het bijzondere Friese bedrijf Frisian Colorists & Restorers een aantal van de oude bijbels uit de kerken van de stichting gerestaureers. Frisian Colorists & Restorers restaureren o.a.oude boeken en geografische kaarten en doen dit voor opdrachtgevers over de hele  wereld. In de expositie is te zien hoe de bijbels bij hen binnen kwamen, hoe en met welke gereedschappen en materialen ze gerestaureerd werden en natuurlijk het eindresultaat. Twee video's ondersteunen het verhaal. 
 

Informatie voor potentiële exposanten

Naast de permanente expositie zijn er in het Kennis- en Informatiecentrum ook wisselexposities die aansluiten bij de thema's van ons Informatiecentrum en/of een podium geven aan regionale kunstenaars en verhalen van onze partners (bijv. Wetterskip Fryslân, It Fryske Gea en Stichting Alde Fryske Tsjerken).
De toegang tot de wisselexposties is inbegrepen bij de toegang voor het Archeologisch Steunpunt. We proberen per jaar vier wisselexposities te organiseren. Het centrum heeft op de verdieping een bescheiden ruimte gereserveerd voor wisselexposities. Het terpcafe kan ook worden gebruikt. Wij geven de voorkeur aan exposities die verband houden met het thema van het infomatiecentrum: het waddengebied en/of het terpenlandschap. Daarnaast zijn ook regionale kunstenaars welkom om hun werken tentoon te stellen. Vanwege de schuine wanden op de bovenverdieping is de expositieruimte niet geschikt voor grote schilderijen, maar wel voor kleinere werken op vrijstaande wandjes en drie-dimensionale kunst op sokkels of in vitrines.
Exposanten mogen het werk dat tentoongesteld wordt verkopen. Zij dragen in dat geval wel provisie af, die ten goede komt aan het Kennis- en Informatiecentrum. Wij nemen de PR-zaken voor onze rekening, wat betekent dat kranten, uit-websites, uit-bijlagen en omroepen op de hoogte worden gehouden van de nieuwste exposities. 
Wij werken met een overeenkomst waarin de afspraken en verplichtingen zijn opgenomen.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via het contactformulier of info@terphegebeintum.nl.