Ook voor kids!

Heb je zin in een tijdreis door 10.00 jaar geschiedenis? Kom dan naar ons archeologisch centrum, maak een wandeling met gids over de hoogste terp van Europa en bekijk de bijzondere kerk op de terp. Ook ideaal trouwens voor je spreekbeurt of presentatie! Lijkt het je leuk om met je klas een bezoek aan de terp Hegebeintum te brengen? Dat kan! Je krijgt dan een rondleiding door het archeologisch centrum en ook de kerk bovenop de terp kun je bezoeken. Na afloop krijg je fris met een koekje in het terpcafé. Je kunt je leraar vragen zo´n excursie te boeken. De prijs per kind voor een excursie incl. fris en koekje is € 5,00.

TIP: boek  eerst een gastles!
Vraag via je docent eerst een gastles aan voor je school. Basisschool- of voortgezet onderwijs, dat maakt niet uit. Je leert niet alleen van alles over de terpentijd, maar ook over ijstijden en het verzonken Doggerland. Zo'n les duurt ongeveer een uur. De gastdocent neemt een box met archeologische vondsten mee die je kunt bekijken.
Het is natuurlijk helemaal geweldig als je klas na zo'n gastles op eigen school op expeditie gaat naar Hegebeintum. Vraag meer informatie aan via het contactformulier.

Op zoek naar tastbare geschiedenis op de detector dag
Ieder jaar op een zaterdag in mei organiseert Stichting Terp Hegebeintum de detectordag. Op de detectordag leer je omgaan met een metaaldetector en ga je in de omgeving van de terp op zoek naar tastbare stukjes geschiedenis die misschien al eeuwen in de grond hebben gelegen te wachten tot jij ze ontdekt!. Wie weet doe je een bijzondere vondst!
Houdt onze agenda in de gaten voor meer informatie en aanmelding!

Mail voor gastlessen en/of excursies naar educatie@terphegebeintum.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Oant sjen!