Goudschatten in de Terp?

2024-07-27 om 13.30-15.00 uur en 15.00-16.30 uur

Kennis- en Ynformaasjesintrum, Pypkedyk 4 Hegebeintum

Zaterdag 27 juli a.s. houdt kinderboekenschrijver Pieter Stoer samen met educatief medewerker Ale Hansma in het kader van de maandelijkse Terpendag een interactieve middag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in het Kennis- en Ynformaasjesintrum. Eerst neemt Pieter Stoer je mee op reis door de geschiedenis van Friesland aan de hand van zijn boek ‘Kasper en Lumbricus’ en maak je kennis met een van de hoofdfiguren, de worm Lumbricus. Daarna doe je met Ale Hansma de Kasparspeurtocht in de kerk.

In het boek ‘Kaspar en Lumbricus’ ontdekt het jongetje Kaspar samen met worm Lumbricus de bijzondere geheimen die verborgen zitten in een terp en komt de geschiedenis van Friesland op een unieke en spannende manier tot leven. Kasper zit op de basisschool in het terpdorp Ekelum. Op een dag ontmoet hij de worm Lumbricus, die hem meeneemt onder de grond. Daar hoort Kasper ongelovelijke verhalen en ontdekken ze bijzondere archeologische schatten. Schatten die veel vertellen over het verleden van Fryslân. Pieter Stoer neemt je met Kasper en Lumbricus mee op reis door de grond. Heb jij wel eens wat in de grond gevonden? Weet je wat het was? Heb je een metaaldetector gebruikt? Wat heb je met de vondst gedaan? Je mag het allemaal vertellen en je mag van alles vragen.
Je maakt ook kennis met de worm Lumbricus en zijn vriendjes. Je mag de wormen aanraken en door je vingers laten glijden. Lumbricus vindt het leuk om zijn ‘wormen weetjes’ met je te delen. Wist je dat wormen superbelangrijk zijn voor de bodem? Ze maken de grond los en vruchtbaar.
Daarna ga je zelf op onderzoek in de kerk aan de hand van de Kasparspeurtocht.  


Je kunt op deze middag kiezen uit twee tijdblokken: van 13.00 tot 15.00 uur of van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Ouders of grootouders mogen mee of kunnen intussen bijv. een bezoek brengen aan Harsta State.
Zijn ze nog goed ter been? Dan graag parkeren op de bietenopslag en anders kan het bij het Kennis- en Ynformaasjesintrum.

Locatie: Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum, Pykedyk 4, Hegebeintum
Datum: za 27 juli a.s.
Tijd: 13.00- 15.00 uur en 15.00-17.00 uur
Toegang: gratis
Aanmelden niet nodig.