VOLGEBOEKT! Lezing Willem Schoorstra 'Ferburgen Fryslân

VOLGEBOEKT! Lezing Willem Schoorstra 'Ferburgen Fryslân

2024-06-08 om 14.00-16.00

Kennis- en Ynformaasjesintrum, Pypkedyk 4 Hegebeintum

VOLGEBOEKT! ER ZIJN HELAAS GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR VOOR DEZE LEZING.

Een reis door mythe, magie en religie.

Zaterdag 8 juni a.s. geeft Willem Schoorstra een lezing over mysterieuze en soms mystieke zaken die in het grotere Fryslân nog te vinden zijn. Van lijkwegen tot offerstenen en van oude cultusplaatsen tot magische metseltekens: alles vertelt een verhaal, alles is een weergave van hoe de middeleeuwse mens zich in onzekere tijden staande hield. De Friestalige lezing begint om 14.00 uur.

Willem Schoorstra is auteur van Friestalig boeken, maar naast het schrijven van romans houdt Schoorstra zich ook bezig met verschillende literaire en historische projecten en het schrijven van columns en essays. Hij debuteerde in 2001 met de gedichtenbundel ‘Ynwijing’. Daarna kwam de verhalenbundel ‘Berjochten út Babel’ en de romans ‘Swarte Ingels’ (Fedde Schurerprijs), ‘De ôfrekken’, ‘Rêdbâd’, ‘Pier – de profesij fan bline Simen’, ‘De nacht fan Mare’ (Rink van der Velde prijs) en ‘Jacht op de Codex Frisicus’. In 2020 verscheen de Poëtyske Edda, een vertaling van het gelijknamige IJslandse boek. De romans ‘Swarte Ingels’, ‘Pier’ en ‘Rêdbâd’ zijn ook in het Nederlands uitgebracht.

De lezing is gratis toegankelijk. Consumpties zijn voor eigen rekening. In verband met de beperkte ruimte verzoeken wij u zich van te voren aan te melden via info@terphegebeintum.nl of het contactformulier op de website, https://www.terphegebeintum.nl/contactformulier/. Graag parkeren op de bietenopslag aan de Harstawei.