VOL! Museumnacht FRL

VOL! Museumnacht FRL

2023-09-30 om ca. 20.00-22.00

Terp Hegebeintum, Pypkedyk 4 Hegebeintum

MUSEUMNACHTFRL VOL!
Wij hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt voor de MuseumnachtFrl, dus helaas is het niet meer mogelijk om u hiervoor aan te melden.
Bij Terp Hegebeintum wordt de Museumnacht Frl gevierd met een bijzondere avond met archeologisch onderzoeker Robbert Velt.

We beginnen de avond om 19.30 in het Kennis- en Ynformaasjesintrum met een drankje. Robbert Velt geeft een korte introductie  waarin hij toelicht wie hij is en wat hij doet. Vervolgens geeft hij aan de hand van verhalen bij zijn eigen vondsten uitleg over het leven op de terp in de tijd dat deze gebouwd werd. Dan steken we de stormlantaarns aan en wandelen naar de kerk op de terp, waar Robbert verhalen vertelt bij zijn vondsten uit de vroegchristelijke tijd en de middeleeuwen van stinzen, kloosters en kerken. Met de stormlantaarns lopen we verder naar Harsta State, waar Robbert aan de hand van zijn vondsten de geschiedenis vertelt van de hoogtijdagen van de Friese staten en de moderne tijd. We beëindigen de avond weer in het Kennis- en Informatiecentrum, waar we afsluiten met een drankje.
De avond duurt tot ca. 22.00 uur. De kosten voor deze avond bedragen € 8,00 en kunnen ter plaatse op 30 september betaald worden. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en kan ovv van naam, aantal personen en telefoonnummer  via het contactformulier op de website of via onze e-mail: info@terphegebeintum.nl.